mandag 12. mai 2014

Morgentanke - Titte inn igjennom åpne vinduer ...

Det å forledes av nysgjerrigheten og bare måtte kaste lange blikk inn igjennom det åpne vinduet som passeres, er et øyebliksbilde i et annet univers, like annerledes som om beboerne der skulle titte inn til meg på et like tilfeldig tidspunkt.

Det å utvide den nysgjerrige lidenskapen, kan være en sti som fører til egen fortapelse, når andre verdier tolkes og forsiktig adopteres.

Nysgjerrighetens fasinasjon og fortolket idealbilde, gir ingen innsikt, ei heller forståelse, men en flukt fra egen sfære hvor egne utfordringer døyves med tankens korrekturlakk, som strykes over og pensles snefarget hvitt, på en ellers egen rikholdig fargepaljett som fylles over med andres sine nyanser og sjatteringer.

Omsorgen i handlingen, tyder på en indre dragning mot å ønske andre godt, det å ha et engasjement og et behov for å følge opp det som signaliseres med åpne dører og vinduer. Hjertevarm inkluderende er det å invitere andre inn i egen hule og da er omgivelses responsen, fra opphavets dragning, naturlig å tydelig vise deltakelse og ikke bare ignorere de undeliggende urreaksjoner.

Flauhet i øyeblikket kommer av tilgjorte hensikter og overfladiske reaksjoner, på en urkraft som naturlig hører til, det at øynene skuer misunnelig eller i avsky er reaksjoner som fort kan kobles mot definisjonen av "det gode liv" og støyer bort omsorgskraften i handlingen.

Fortsatt så er det viktig å synes og bli sett, slik at arten ikke mister styrken i det å samhandle og bry seg om, for det er disse egenskaper som er oppdaget som nøkkelen til å håndtere utfordringer - i sammen.

Øy beboeren i oss alle, blir fort trist og ensom, om tilværelsen ikke inkluderer annet enn tropiske frukter og idylliske hvite strender uten noen å dele det med. Så spaltede personligheter er ikke bra, om en oppdager å foretrekke eget selskap, fremfor å invitere andre inn i sin sfære.

Dermed fremstår denne dag med en inkluderende og nysgjerrig kraft, som baseres på å gi og ta oppmerksomhet som binder i sammen. Server et hjerte godt smil, så oppdages ringvirkningene til slutt, når øynene møter andre smilende og inkluderende ansikter ... smil ...