mandag 5. mai 2014

Morgentanke - Tankestrømmer som flyter:

Grenseland mellom det bevisst tenkte og det ubevisste aggerende, refleks og intuisjon, forveksles ofte med hodets egenskaper til å forvalte inntrykk og bearbeide det oppfattede i flere lag bevissthet.

Mysteriet rundt det å ikke klare å hente frem det konkret tenkte, som en vet befinner seg i et av hodets minneskuffer, gjør at mange av de opplagt mente tanker som våkent kan fornemmes, men ikke konkretiseres, gir irritasjonssløyfer i tankebanene som tvinger tankemønsteret enda lenger unna de riktige minneskuffene.

Det befriende underbevisste, gir ro til tankestrømmene og nøster i sammen det som skapte uro i det våkene virrvarret.

Disse egenskaper, hvor ofte søvn gir de rette forutsetninger for tankekraftens mer naturlige flyt, fassinerer stort. For det å våkne opp til ferdig serverte løsninger, gir en fortumlet god følelse og stor inspirasjon og nysgjerrig glede i det våknende sinn.

Noe mystisk og flott å forsøke stupdykking av tankerekker inn i andre tankearenaer, når oppdagelsen av manglende detaljer av det tenkte oppstår, for så å oppdage de samme egenskaper som søvnen kan gi: Eureka, det som opplevdes som borte er plutselig konkret tilbake, som det mest åpenbare.

Dermed er denne dag oppdaget og nye inntrykk skal blandes med gammelt opplevd, forvaltes og mikses i sammen i en erfarings blandet tankegryte, som gang på gang vil få følelsen av å finne løsningen på noe av dagens tenkte på samme måte som Arkimedes.

«Jeg fant det», en ny flott dag som stimulerer til smil, flyt og glede ... smil ...