torsdag 10. september 2015

Morgentanke - Meningen med liv ...

Har du kjøleskap og TV, så har du alt du behøver for å leve, er innholdet i det syngende når Jokkes "Her kommer vinteren" tyter ut av høyttaleren.

Perspektivet kan gi det uttrykte to streker under svaret, om omfanget isoleres tilstrekkelig.

Referansepunktet er alltid det som gir utgangspunkt for sammenlikning og det som danner mer rett enn galt, selv om kunnskapen i fremtiden vil være mer innholdsrik og med større dybde.

Meningen med liv, er enkelt: Det er å leve.

Derimot meningen med å leve, en mer kompleks sammenblanding av begreper og levesett. En smeltedigel av levde evner til å omsette det lærte og forvalte for overlevelse.

Et interesse kolliderende kompromiss, som mangler den klare oversikt over hensikten med det levde. En arena for idealistisk kjøpslåing med interesser og intensjoner, et sted hvor hensikt fort blir borte i iveren etter å mestre på de enklere plan.

Tilbake til det enkle, så er perspektivet som ser både kjøleskap og TV en åpenbar del av det levde. Om en slik mening er det mest vesentligste, kommer helt an på øyeblikket og hvor god evnene til å oppfatte deler og helheter i omgivelsen.

Kjenner en gryende tanke om optimistisk dra hjelp, for det gode kiler godt og vekkes sakte og sikkert, nå i disse dager.

Medmenneskelighet er en unison kraft, som demper frykten, noe som gir håp om en kollektiv måte å se det felles utfordrende på ... smiler håpfult og godt ...