mandag 7. september 2015

Morgentanke - Apati vs. innsikt ...

Hvor generelt går det an å ha forståelse for innhold, tendenser og trender, ingen direkte detaljknytning til individets del av det generelle.

Gjenkjenbarhet er også vanskelig når det fremlagte kun treffer et snevert segment av det middel posisjonerte, dermed blir det oppfattede ikke assosiert som meg og mitt, noe som igjen lager en akseptert distansert oppfattelse av det fremlagte.

Generalisering er en forenklet måte å betrakte hverandre, unyansert og uriktig, men effektiv. Effektiviteten i metoden gjør at forvaltning blir lite kraft krevende og veldig overfladisk, langt unna forståelse av egen rolle og påvirkning i helheten.

Det å finne frem til det menneskelige i en stor helhet, handler om å oppdage det forståelige eller assosiert til eget forstått. Verdier som treffer oppklarende, er der hvor gjenkjennelsen er nært forstått.

Innsikt er den våkne vei, men informasjon om for mye på feil tidspunkt, er direkte bremsende og det som fremprovoserer beskyttelse mekanismen apati.

For å balansere både det apatiske og det informative, så må det oppfattede porsjoneres i passe porsjoner som kan forvaltes og helst konkretiseres til noe som er direkte mulig å kjenne igjen.

Starter denne morgen med både kaffe og smil ... smil ...