fredag 11. september 2015

Morgentanke - Alkoholisert kreativitet, en uriktig fremstilling som har snev av noe riktig ...

Starten av disse ord skrives første gang, når hodet oppfattes sløvt og øynene jobber med fokusert.

Da er sløvheten større enn kreativiteten og fangsten av det tenkt uttrykt, utydelig og usammenhengende.

Når store tenkere og kunstnere har truffet overraskende perspektiver, så har dette kommet som impulser fra egen tåke, omsatt som konkretiserte tanker som har tatt opp tråden fra det uklare og nøysomt avbalansert det tillærte og løftet ideene modig frem i fokuser - i dette område av oppdagelse, så finnes opplevd "gull" som er annerledes og banebrytende.

Tåken trenger absolutt ikke være en Absint påvirket "lalling", men heller et mentalt løft, som kan oppstå i trøtte perioder, sol flommende tilbakelenthet, euforisk lykkerus, dype tankedaler og hverdagslige øyebliks blinkskudd av tankerekker.

Der tankerekken vanligvis ikke er, stedet som er passe langt unna tillært rammeverk og ikke for fjernt fra der hukommelsen kobler ennå ikke forstått med det forståelige.

Erfaring med trodd større innsikt, er som oftest en flau opplevd ufokusert og rølpete perioden, som det ikke trengs noe fugleperspektiv for å kategoriseres som noe i overkant banalt, ulekkert og usminket.

Adskillelig bedre med en direkte dialog om de nakne verdier, eller en trygg arena for tanker som oppdages og spontan fremføres uten nedsablede motargumenter.

Fredag er en god start for tanker om grensen mellom hverdag og fest, smiler til og av dagene som har vært og skal komme ... smil ...