fredag 31. juli 2015

Morgentanke - Nummer to-boliger ...

Leietakere som finansierer prisfesten, er ingress teksten som peker på den skjeve måten fokus på unyansert beskatning av primærfunksjonen "å bo".

Mindre utgifter på det som er folks rett til å bo, primærbolig er en nødvendighet, nummer to-boliger er en usosialt tilrettelagt utnyttelse av skattefradrag og livsutgifter kamuflert som noe lovlig for de som allerede har mer og nok.

Hvordan etablere trygghet og rettferdighet, mye av livssparingen er pengene som legges inn i boligen, en praktisk måte å ivareta funksjonen " bo" og mulighet til å slippe å putte sedler i madrassen.

Dermed blir alle tiltak som gjør at mer en primærbehovene er "folkefinansiert", noe spekulativt som nå er i ferd med å lage store vansker for våre håpefulle.

Hvordan skal nyutdannede med lønn fra de nederste lønnstrinn, kunne konkurrere med etablerte pengesekker som kun ser profitt tynet ut av det etablerende segment.

Leieprisene er kunstig høye, om de skal være veien til å spare seg opp for egen anskaffelse.

Om planen er at det kun er pengestyrkede individer som skal eie, så er modellen for befolkningen noe vaklende for fremtidig felles ansvarlig vekst og følelse av å etablere tilstrekkelig motivert innsats for omgivelsene individet skal være en del av.

Må løfte sinnet og komme ut av den regntunge modusen, smiler sterkt og godt, troen på det gode er igjen tilbake ... smil ...