tirsdag 21. juli 2015

Morgentanke - Når rødt blir blodblått ...

Den rødeste kjempe, har nå så mye "blått blod" i systemet at nye virkemidler er i ferd med å ta overhånd.

Navigering i et landskap som ikke lenger har de virkningsfulle tiltak, fra tiden som har hatt klart enevelde, nå overlates kreftene mer og mer til markedsstyrt påvirkning.

En flerhodet drake hvor Børs, Belånt andel, Boligboble og Blodfattigdom er hodene til draken som kjemper om balanse.

Den store gamle historisk kjente mekanismen fryktkontroll, har fått andre former som ikke fungerer like overbevisende og lett som før.

Med den lille rød bok i hånden, så blir budskapet mindre og mindre kraftfullt og det er de klingende mynters takt og tone som råder mer og mer.

På pengebordet, så har balansen blitt til den røde kjempes fordel, om mekanismene forstås og allianser bygges overbevisende, så vil arbeide igjen være å stabilisere interne forhold som vil føre til mer blått i det røde.

Området er vilt og vakkert sies det og folkerike Kina har mye og er mye, nå eies mye utenfor grensene til det store land, noe som også påvirker absolutt alt som er knyttet til det store land med billig arbeidskraft.

Transport er for billig, når det er lønnsomt å frakte langt, for å frakte langt tilbake. Da er det tid for igjen å vurdere lokal nærhet til råstoffer og foredling, med arbeidsressurser nære, hvor transport representerer en mindre del av produksjonslinja.

Smiler klart og tydelig igjen, når de søvnige tanker klarner og nødvendigheten av rett og riktig fremstår så mye tydeligere nå ... smil ...