tirsdag 28. juli 2015

Morgentanke - Hvorfor gjøre hva og når er riktigst ...

Hva som er rett av det riktige, en antakelse om annerledes utfall av et likt forløp ellers, ikke sannsynlig, men sjarmerende vanskelig å tenke seg til det annerledes.

GENTLEMAN: Ifølge noen historikere skal den britiske soldaten Henry Tandey valgt å ikke drepe den sårete Adolf Hitler, da de to møttes på slagmarken under første verdenskrig. Det har i etterkant vist seg å være en tabbe.

Eller kanskje ikke, for hvem vet om det i kulissene fantes et liknende individ med enda mer katastrofalt utfall, noe som er overlatt til løpet i de parallelle universer, da skjedd er skjedd for vår tidsoppfattelse.

Kaffekoppen bidrar til å løfte tankesløret inn i en mer innrammet forståelse, så blir det dimensjonsløse mer og mer overlatt til det neste drømmende.

Dermed blir rett og riktig mindre vanskelig, selv om riktig ikke akkurat trenger å være rett for annet enn øyeblikket og det historisk forstått.

Med en ydmyk nysgjerrig tilnærming, så vikles tankene ut av det uforståelige og smilet bres utover ansiktet i en god forståelse av at disse tanker vil komme tilbake, igjen og igjen, frem til nysgjerrigheten har fått en mer og større forståelse.

En evig prosess for hvordan våre hoder er skrudd i sammen, noe som er godt, å vite at det ubesvarte kan få innhold og oppfattelse i kunnskapens bilde som finnes her og i nær fremtid ... smil ...