torsdag 23. juli 2015

Morgentanke - “Snøstorm” i havet …

Selv om fargespillet og det yrende livet kan være fascinerende, kan det også komme i veien.

Det fikk en gruppe norske forskere merke da de var på tokt i Barentshavet for å observere havbunnen. Istedet kom de over noen som nærmest så ut som en snøstorm under vann, består blant annet av plankton.

Den marine snøstormen består ifølge Mareano av nedfall fra produktive lag høyere oppe i vannsøylen - altså organiske stoffer fra blant annet alger.

Like mye forundring og ennå ikke oppdaget, er nivået på kunnskapen om dypets hemmeligheter, som jakten på liv i det enda større univers.

Dermed finnes det fenomener og enkelte detaljer, som kommer til å fascinere våre tanker i ualminnelig tid. For hele tiden så vil menneskeheten lure på hva som er på andre siden eller bortenfor kunnskapen.

Vår reise i nysgjerrighet og undring, er en konstant bevegelse som både plager og stimulerer det forståtte, noe som gjør oss til den dynamiske organismen som legger tilrette eller feiler i å finne de eksistensielle evolusjonsteorien steg som er nødvendige for videre eksistens.

Jorden med sitt blå hav, har eksistert og vil eksistere i lenger tid enn hva vår arts tobenthet kommer til å ha som horisont, noe som gir debatter muligheten til å snakke om levekraft og virkelige verdier, fokuser balansert mellom forstått fiksjon og realiteter basert på eksisterende kunnskaper, samt en forståelse av vår viten kun baseres på det som oppfattes som forstått.

Ingen rom for uenighet som ikke inkluderer spørsmålet som utfordrer det som allerede vites, så mye å bli klar over, så mye å lære, så mye som vi alle kan være en del av og så masser av kraft som hver enkelt kan bidra med ... smil ...