mandag 13. juli 2015

Morgentanke - Hvordan leve livet ...

Hvilke mål har menneskeheten, hvilke mål er det for mitt bidrag til menneskehetens mål, hva er meningen egentlig med liv - Enkelt: Å leve!

Hva vil det si å leve, å håndtere alle vansker og utfordringer, tja og tjei er svaret med streker under.

Håndtere endringer, er nøkkelen til absolutt alt liv, noe som menneskeheten sin korte syklus ikke har oppdaget totalt overbevisende ennå.

Meg og mitt, er enklere å forvalte, selv om det alene er veien til avgrunnen, så er det en følelse av eget valg og da er grunnen et akseptabelt sted hvor veien ender. Overkompenserte med filosofiske tankerekker eller fanatisk hellende tanker om en overåndelig kraft som holder i regien.

Med en faderlig og moderlig kraft, så hviler det analytiske og følger budskaper hugget i sten eller talt på innsiden av hodene på selvutnevnte.

Deilig er Jorden, godt er livet her når fokusert er i himmelen og lovnad om evig glede byttes ut med sanselig tilstedeværelse og omsorg for hverandre.

Oppskriften på livet følger her:

En dæsj selvinnsikt, for å ikke bidra med overdimensjonerte egenutfordring.

En solid porsjon tålmodighet, for å ydmykt kunne tilnærmes ny kunnskap.

En dråpe av evig tro på det glade.

Et fedd som er renset og finhakket med erfart.

En teskje av hva andre bidrar med tenkt.

En knivsegg med tillært omsorg fra det foreldre fortalte.

Uante mengder kjærlighet til livet, sånn generelt.

Rørt i sammen med omsorg for ingrediensene påvirkning til hverandre og en selv.

Ved daglig å blande i sammen disse ingredienser og kun fortære små mengder, så vil livet oppdages tydeligere og tydeligere, mens elementene blandes i sammen.

Der midt blant absolutt alt, er det levde og livet. Hele tiden tilstede, men periodisk overskygget av alt det sammenblandede som ikke er direkte ingredienser her og nå.

Smilet er en komponent som aldri må glemmes, da dette tilrettelegger forutsetninger og forventninger til et godt utgangspunkt for samhandling.

Bare tenk enkelt, det er lettere å samarbeide og hjelpe et oppmerksom og smilende individ, som reflekterer det glade som bor i en selv også.

Smiler av å se glade, smiler av å kjenne glade, smiler av å føle seg glad og smiler fordi det bare er så smilende godt ... smil ...