onsdag 16. april 2014

Morgentanke - Metallisk kontrast...

Engel av stål, en kald engel - Industrialiseringen sin frelsende kraft, mekanisk og systematisk, som den perfektes vokter og rytme.

Vanskelig å ikke danse med i de taktfaste slag, selv om det er en kamp om anstendighet og fornuft. Vanskelig å svelge det faktum at fremtidige bo forhold bare blir enda mindre tilgjengelig for de nyetablerende og håpfulle.

Verdien i fremtiden, består ikke av hopetall av gamle huslyer, men av kunnskapen som alle generasjoner etter generasjoner overfører til neste, det er håndteringen av innsikt som gir mulighet for mestring, dermed blir jakten etter de store verdier i boligmarkedet fåfengt og latterlig, når det er i hodene på alle håpfulle at det verdifulle etableres og tilrettelegges for ansvarlig forvaltning. Bolig er kun et middel for å overleve naturens lunefulle sider og ikke mer i den reelle verdikjeden... egentlig ...

Det metalliske har fantastiske solide egenskaper, et skinnende flott ytre, men så kaldt, så kaldt. Som reisverk og bæreverk for bygg, passer materialet perfekt, men som assosierte verdier i en tilværelse, så blir det solide for stivt og upassende for dynamikken som er nødvendig å få til for at livet skal kunne leves i sammen.

Blå blå fargeskjær som heller over mot brunt, blir som det stive metalliske, kaldt og lite tilpasningsorientert når kompleksiteten krever større innsikt en de få uttalte ord, selv om det enkle er fremstilt forståelig, så er "her og nå" mer komplekst enn hver enkelt sinn innsikt.

En veldig kald engel, men allikevel en nødvendig engel og reisverk i det bygde som bistår å strukturere, der hvor det intrikate og veldig komplekse befinner seg. Noe som gjør at struktur og dynamikk får muligheten til å forsiktig forme hverandres egenskaper til det ment bedre.

Ment bedre, er ingen forutsetning eller motkraft, kun et resultat av innsikt som baseres på kunnskap og endret atferd for tenkte tanker om hvordan bedre kan være.

Kontrasten i det solide som sparrer krefter med det dynamiske, er som livets dans, navigering i det fysiske og håndtering av det mentale, når klokke sekundene tikker og takker.

Et solid smil, skaper en dynamisk bølge som skaper overførbar kraft fra nuet og inn i fremtiden
... s m i l ...