mandag 7. april 2014

Morgentanke - Konge i øyeblikket ...

Som den enøyde er konge blant de blinde, så er de dumme ledet av de mindre dumme og eksperter selvhevdende mer innsiktsfulle enn hordene som har forståelse av å lære mer i den neste dag, enn hva dagens kunnskap representerer.

Hvor flott er en dag og hvor fantastisk er det å bare våkne opp til en ny dag, egentlig filosofiske tankestreif som vekkes i de konkrete tankestrømmer om bare å ta vare på gleden her og nå.

Kjenner morgentåkens mystikk bre om den våknende tanke og bare la fokus forledes inn i tankesøvnens dus og kjenner på at det er hverken hørsel eller syn som er livet viktige ingredienser, ei heller kroppens fremtoning som oppleves som tempel for vår tankekraft - For i den magiske tankesky på innsiden av det fysiske, der befinner den virkelige kraften seg, lag på lag av tanker og tankekraft som svirrer levende rundt og rundt, uavhengig av fysiske egenskaper. Der inne hvor dine tanker bor, så er hver og en sin enøyde konge, en mindre dum og selvutnevnt ekspert på egen god kraft.

Det kraftfulle i det som i utgangspunktet føltes som mindre attraktivt, er igjen beviselig det mest kraftflotte ovenfor hver og en, uavhengig av armer, ben, hørsel eller syn - Se bare på Stephen Hakwing bevegelses lenkede rullestolkropp, ikke til hinder for å utøve tankens kraft.

Kaffekoppen sitt innhold er denne mandagens lyspunkt, for det mørke er mer klart enn det tåkelagte landskapet utenfor vinduet. Det beksorte fremstår mer klart enn det tåkegrå, en tanke å ta med når denne dag blir enda mer dag.

Strekker meg utålmodig mot der tåke er skyer og smiler av øynene sin begrensning, når jeg ser den blå himmel i mitt stille sinn - Kraften i universet bor i vår alles kraft … smil … sol … sky … himmelblå … glede … smil ...