fredag 13. mai 2016

Morgentanke: Hvorfor så redd …

Hva er frykten og hvor kommer den i fra, strengt tatt så er frykten i livet kun basert på å leve eller dø, når alt kommer til alt.

Dermed må frykten balanseres med forståelsen av det levde liv, finne de nøkterne tanker og la tankerekkene bli fullført.

Hva som blir igjen, veldig varierende, men en samling av store og små dilemmaer er hva dette kan kalles. Forståelsen av å leve eller dø, er ytterpunktene og alt i mellom er avskallinger som er mindre dimensjonert i omfang og viktighet, enn det store spørsmål “å leve”.

Hvor sannsynlig er det å leve evig i vår fysiske verden, tja ikke stor, da det fysiske legemet har holbarhets begrensninger som ofte ender i total slitasje før fylte 100 år. Tankene som er overlevert til andre og den kommende generasjon, er noe som blir ved og følger de fortalte, som igjen forteller sin oppfattelse av det som har vært og slik lever vi alle evig i menneskeheten.

Hvor bor så frykten, jo inne i oss selv. Kan både være ubehandlede tankerekker, ugjorte oppgaver, ansvarlige tankesett eller rett og slett bare gleden over den kommende dag og skumle tanker om å ikke få oppleve så mye av den.

Med våpenet mot det fryktede, så smiler ansiktet og innser at livet er hva det er og hver dag kler bedre et smil … smil ...