torsdag 26. november 2015

Morgentanke - PUSH-faktorene ...

Nei, trygdeytelsene i Europa er ikke den viktigste pull-faktoren. Krig, nød, konflikter, undertrykking, sult og håpløshet er de viktigste PUSH-faktorene. Derfor reiser folk hjemmefra. Folk ønsker seg levende barn med ei framtid. Så enkelt.

Menneskesmuglerne er et produkt av våre stengte grenser. De er et produkt av at det ikke er mulig å få visum, ikke mulig å kjøpe flybillett, ikke mulig å søke beskyttelse fra en ambassade, ikke mulig å finne lovlige veier inn til der man kan hevde sin rett.

(Fra artikkelen i Dagbladet: http://tablet.dagbladet.no/2015/08/17/kultur/meninger/debatt/kronikk/flyktninger/40659226/)

Gir tanker om hvor komplisert vi oppfatter det enkle og hvor langt det er til ren omsorg og nestekjærlighet som det står skrevet om og som vi alle er oppdratt med å prissette.

Hvor mye av andre sin situasjon er det mulig å tilegne riktig perspektiv, når egne verdier veies frem og tilbake og allikevel ikke vil være helt i nærheten av den opplevdes realitet.

Så trygt og godt å kjenne på elendet, når sofakroken er lun og varm, da blir det enklere å takle overfladiske mangler i perspektiv av andres enda mer dårlige situasjon.

Dynamikken i vårt lille deilige, er oasens skjønne herlighet fordelt på beboerne og enkelte gjester som har egenskaper som er forenelige med vårt tildelte.

Impulser kommer utenfor ifra, så lenge det er plass i rammeverket og ikke kontroversielle tendenser eller neandertal liknende individ utførelse.

Nøkkelhullet er der, selv om det er ytterst lite, så drypper det tidvis igjennom ideer som er reelle og som får gjenklang i det trygge.

Smiler skrått og modig opp, vurderer faktorene og deler smilet med alle levende på min vei … smil ...