fredag 2. januar 2015

Morgentanke - Lete etter løsningsorienterte dager:

Den tid vi nå går inn i, er på en måte resultatet av at hjernen har fått mer fokus og at det er blitt en mer oppmerksomhet på verdiene som ønskes med i fremtiden.

Dermed var det godt å lese oppfordringen til Hans Majestet Kongen, enkelt oppsummert ved de enkle og klare ord: Si snille ting til hverandre ...

Vi har en konge som representerer godt, han er et speilbilde av vårt folks gode, eller om det er vi, folket, som er et speilbilde av Hans Majestet Kongen sin varme.

Et folk får ledere som fortjent og da er jeg stolt og glad over å være fotfolk i et land som har en slik fantastisk god kraft som vår alles konge, så preller frustrasjonen av, med tankene på idiotiet som forsøker å forlede bort oppmerksomheten, med å gjennomføre lovendringer som snøskuterkjøring for folket, ståhjuling til alle som ikke er fattige, gigantiske båtmotorer som skal være billigst mulig, masser av mer nytelsesstoffer som kan puttes i posen når grensene passeres, et vedtak som er sterkt nødvendig for å ikke å bli oppgitt.

Det eneste som nå gjenstås, er at fattigdom og elende vedtas at ikke finnes og at politistaten får lov til å utøve dette med pistol i hånden, slik at de som tror at fattigdom er i dem sin hverdag, blir overbevist om annet, når pistolløpet peker ferdig ladd i de tvilendes panner og mobil kommunikasjonen "jammes" med loven i hånd, slik at ingen kan strømme sannheten frem til folket om det er fare for at borgernes rettigheter ikke forvaltes tilstrekkelig, i de gode sakers tjenester, selvfølgelig.

Fra oppmerksom kontrast, oppstår mer innsikt og forståelse, noe som øker den kollektive kunnskapen. Dette igjen gjør oss i stand til å velge med oss de verdier og den omsorg som ønskes.

De fleste religiøse skrifter refererer til å gjøre mot andre, det du ønsker andre skal gjøre mot deg. Et bilde som ikke direkte forteller alt, men indikerer å være snill og god, veldig sammenfallende med Kongens ord og noe som kun forvirrede tanker ikke forstår, men som de fleste vil se på som en naturlig glede.

Et nytt år er i gang, en ny tankekraft kan dyrkes frem, selv her oppe på berget, hvor selvutvikling ofte tidligere har hatt fattige kår og hvor overlevelse kun har vært det felles forståtte, når hus og hytter må bardunere takene fast, for å stå imot naturens kraft.

Det tenkte skaper håp om en fremtid, det sagte forsterker håpet i tankene og vi vil alle tørre å forvente mer av det håpfulle, dermed blir denne dags smil et godt og langt smittende kraftfullt senter for min indre kraft som ønskes delt med deg, deg og selvfølgelig deg ... smil ...