mandag 12. januar 2015

Morgentanke - Je suis Charlie:

Som menneske, er jeg stolt over alle verdensborgerne som tropper opp på torget i Paris og andre steder i verden, for å markere frihet og den styrke som naturlig ligger i menneskenaturen når noen små grupper forsøker å skemme vår arts grunnleggende goder.

Når jeg så en ung muslimsk kvinne strekke opp skiltet "Jeg er Jøde", så innså jeg at den kommende generasjon har kraft og ønske om å forene menneskeheten, med å trå frem og vise avsky til ekstremisme og samtidig hedre og vise omtanke for de jødiske ofrene i fra butikken på dag to av Frankrike sin "9.september".

Det hele ble forsterket med å se verdens leder gå fremst i rekkene av mennesker, arm i arm, hvor Israel og Palestinernes leder var kjedet i sammen "side ved side", som et enda tydeligere bilde, så var Jordan sin konge deltaker i sammen med de andre statslederne og han som direkte nedstammer fra profeten Muhammed, må kunne ansees som et tydelig tegn på at Muslimene også ikke identifiserer seg med ekstremisme. Dette ble faktisk gjennomført da Frankrike fortsatt var "under angrep" og med trusselnivået definert på høyeste nivå, uredde deltok ledere fra de viktigste land og folk strømmet til med barna som det mest naturlige,for dette var en merkedag som den arvende generasjons skulle ha med seg uredd inn i en fremtid.

Håpet vokser og håpet gror, frihetens mekanismer er ikke fullt så tydelige som små ekstreme gruppers ekstreme virkemidler, for å kompensere for det faktum at de representerer mindretallet. Når alle tros og utseende fargede samles for det samme, så lykkes ikke de ekstremt små grupper å lage splid for å ha større rekrutteringsgrunnlag.

Om effekten nå blir en forsiktig glidning mot samhold på tvers av religiøse og verdens grenser, så nærmer verdensborger statusen seg mer og mer og troen på en omsorgsfull tilnærming er nærmere enn vi alle kunne håpe på før angrepet på ytringsfriheten, lov og orden, samt uskyldige butikkkunder torsdag 8. og fredag 9.janauar.

For med tydelig oppdagelse av at dette kan skje både deg og meg, så ser vi alle at det er tid for å stå opp og vise fryktløshet, for vi er flest som ønsker andre godt og ingen minoritet av ekstremister fra hverken høyrevridd eller trosforstyrret side vil kunne håndtere det å oppdage hvor få ekstreme som bråker så mye, da ser de plutselig så utrolig mange som bråker ved å stille reise seg opp - Som en menneskelig tsunami, reiser bølgen seg så stor at alle som ikke løper og gjemmer seg fort blir overrasket.

Verden er et bedre sted og enda bedre vil den bli, for alternativet er at alt går til grunne og den retningen er ikke alternativet for alle tenkende, da håpet og smilet seirer som urkraft fra menneskehetens dyp ... smil ... håp ... smil ...