mandag 17. november 2014

Morgentanke - Høyhus:


Hus med høy, eller et hus som er høyt.

I disse sjakkdager, så er det eneste bygg som tenkes på tårnet. Som hjørnesteinene på brettet, så rager disse tårnene som bastioner som symboliserer robusthet og overblikk.

Når brikkene er med i spillet, så er bevegelse styrken stor og representerer slagkraft og solid forsvar.

Som enda høyere hus er det "Barcode" som dukker opp, som de nære store og det enda nærere blir Skistadbygget det som stikker over den øvrige nære bebyggelse.

Sammenliknet med de arabiske, amerikanske, japanske og øvrige østens bygde høyhus, så føles det brått at "The sky is the limmit" og tankene svirrer inn i en tenkt fremtid om skyskrapere som borer seg tvers igjennom skyene og strekker seg opp til atmosfæren, der satelitene sirkulerer.

Det å da kunne ta heisen opp i øvre skilte og skue ut og ned over en klode som bues og hvor roten er så langt ned at øyet ikke klarer å se fotfestet der heisene starter.

Med forsiktig løftet blikk, så ser øynene etter dagens mulighet og forvalter alle sekunder så fornuftig som det er hensiktsmessig, for det har allerede gått 6 timer av denne dag som allerede har foredlet 21.600 sekunder og 3/4 av døgnet er fremfor oss alle.

Smiler til og av sekundene som tikker ... smil ...