torsdag 13. november 2014

Morgentanke - Overlegent likegyldig:

Blasert er et ord med opprinnelig avstamning fra fransk, betydningen her "på berget":

Blasert -
Som å stiller seg overlegent likegyldig overfor livets alminnelige nytelser og fornøyelser, enten fordi det er nytt for mye eller ønske om å gi inntrykk av å ha gjort det.

Ord farger samtalen, men avsender og mottaker har ofte forskjellig erfaring og oppfattelse av det som sies og mottas.

Dermed kan oppfattet situasjon bli feil og beslutning baseres på tolkninger som er nyansert feil, noe som danner grunnlag for en skråstilt kurs som må korrigeres om kompasset peker i en annen retningen enn målbildet.

Mål og mening, er et barne innprentet uttrykk for meg, som alltid har vært med som navigasjonsverktøy, noe som har gjort livet til en klatre oppgave, hvor utsiktsbøtta i masten har vært stedet som fortløpende og sporadisk har fått besøk, da det alltid er nødvendig med overblikk over omgivelse og horisont.

Nødvendig motivasjon over å se mer enn øyeblikkets mestring, har det hodeløftende bidrat med, når øynene speider ut i mulighetenes farvann. Realismen innhenter det drømmende når føttene igjen står plantet i pågående utfordring.

Balansen mellom det håpfulle og det pågående vanskelige, gir en tautrekking mellom det som er og det som er ønsket at skal komme.

Toleransen for øyeblikkenes utfordring blir håndterbare, når veien frem er staket, selv om stien frem er krokete og har omveier, så er målet alltid i sikte som retningsindikator.

Smilende utsikt, gir smilende tanker, selv om utfordringen skulle være her nå ... smil ...