torsdag 11. desember 2014

Morgentanke - Positiv pussighet ...

Rart og underlig er opplevelse og reaksjon på annerledeshet, noe som indikerer at nysgjerrigheten fortsatt lever og er tilstede.

Språk utfordringer kan ofte løses ved peking og ansiktsuttrykk, det å uttrykke språkvansker på finsk, noe utfordrende: Kielivaikeudet.

Får samme håpløshet når det samme skal sies på tysk, må ta sats og gyve løs: Sprachschwierigkeiten.

Språk som uttryktskanal kan gi utfordringer, ikke bare skal tankene samles, de skal stables i riktig rekkefølge, noe som skal sikre egen forståelse av hva og hvorfor det uttrykkes, så skal mottaker oppfatte det sagte og sette det i sammen i sitt forståtte, så kommer tolkning av innhold og til slutt så inkluderes den innsikt som mottaker har om avsender.

Puslespill er en konstant aktivitet som hver og en av oss bedriver i det bevisste og ubevisste, noe som er en pågående prosess med stor involvering av læring.

Rart er noe som oppstår i det ennå ikke forståtte, pussig er følelse som responderer på det rare, utsagnene som kommer frem, viser hvor overrasket den eksponerte blir og hvor godt egenskapen for endring og nye inntrykk forvaltes.

Sårt og skuffede tanker blandes inn og lader det misforståtte og blir som bensin på bålet eller rungende taushet, noe som gir utfordrende veier tilbake til kommunikasjonen om det egentlige innhold og kontroll på trigger følelsene på det utydelige.

Som en oppklarende respons, så samles det om felles latter over det som førte til uklarhet og bånd styrkes i forståelsen av å akseptere det som ikke nødvendigvis er perfekt fremført, men veien frem bringer klarere forståelse av hverandre sine snublesteg. Det uklare forankres for denne gang og bevisstheten om at språket fører oss hit igjen er klart tilstede, men troen på oppklaring styrkes i dialogens omsorgsfulle ånd.

For innsikt er læring og læring er kunnskap, kunnskap er utvikling og utvikling er bærekraft for fremtiden - Denne dag lyser opp av innsikt som fører mye flott med seg, smilet vekkes stort og flott ... smil ...