fredag 5. desember 2014

Morgentanke - Hvor kommer ordene her ifra:

Som en Ord- og Setningsskredder som til slutt oppdaget selv å være Ordmaler, holdes det tak i drømmen om oppfattelse av å være en Ordkunstner, som fremstiller det abstrakte i det hverdagslige, eller om hver og en finner sitt hverdagslige i det abstrakte.

Veien til skriveglede

Korrektheten i skrivekunstens gramatiske formasjon, hemmet uttrykksformen med regelbundet forventning og nedtonede følelser i ordrytmens taktfaste riktighet.

Innholdet ble mer kortfattet og konkret, med mangel av farge fra følelsene som lå bak der inne i mitt dype, der befant det seg et undertrykket savn. Den skreddermessige frustrasjonen slet med både doble og enkle konsonanter, orddeling og utallige innskutte bisetninger. Samt et evig skråblikk av mistanker om at det alltid fantes forblinede feilstavelser og ombyttede ordrekkefølger som har galoppert forbi på feil side av tegnsetting.

Når fokuset på rettskrivningen gradvis slapp, så blomstret det opp en gladhet i uttrykket og smilet lå stadig på lur, bak ord som uventet dukket opp etterfulgt av andre sjeldenheter og glemte ordskatter.

Så ble oppdagelsen at tilbakemeldingene var rettet mot innhold av det leste, med en selvfølgelig opphetet diskusjon rundt omtalt innhold og tilhørende latter over vinkler, sammenhenger og perspektiver.

Hvor farlig er feil

Som en lettelse og med innsikt, så ser jeg nå bort fra bekymringen om å ikke lykkes med alle de rette ordstablingene, for jeg vet at utviklingen har gitt de fleste som ikke har fått tildelt en diagnose, egenskapen å se sammenheng og helhet, der tegnsett og orddetaljene feiler.

Lesing baseres vanligvis på gjenkjennbarhet av ordenes forventede formasjon og setningsinnholdet guider det forståtte frem og forbi komma som skulle vært punktum.

Hvor rett er riktig og hvor riktig er rett, bare forståelsen tilslutt oppfattes, for det er fortsatt lov å prate med hverandre om uklarheter oppstår, eller når skryt og gode egenskaper skal poengteres.

Ne Ga Tiv positivitet

For negativ konfrontasjon, er som spiralen som trekker kommunikasjonen ned i slukets mørke. Ikke det at kritikk skal fjernes, men heller benytte konstruktive måter å uttrykke annerledeshet.

For et hvert utsagn er riktig, basert enten på lite fakta eller feil tolkning, noe som kan defineres som riktig oppfattet av den ene og feil oppfattet av den andre, noe som er en flott mulighet for innsikt og forståelse av hvordan rett og feil oppstår og muligheten til å sette seg inn i hverandre sitt resonnerende.

Hvor er målet, husk fokus når føttene snubler underveis

Med kommunikasjon i fokus, så er veien frem kun middelet og ikke svaret, dermed er det viktigst å løfte blikket for å speide etter ønske om størst mulig innsikt for alle involverte med gjensidig respekt for uttrykksform og fasong, så er skrivegleden invitert frem hos alle - Velkommen, velkommen ... smil ...