fredag 18. juli 2014

Morgentanke - Den «hjernespisende amøbe»(Naegleria fowleri) ...

Den har tilnavnet «den hjernespisende amøben» og lever i innsjøer, elver og varme kilder. Den kommer inn i kroppen gjennom nesa, hvorfra den vandrer videre til hjernen. Selv om Naegleria fowleri-amøben er sjelden, kan den gi svært ødeleggende resultater på kroppen.

Nesten som reality trenden som raider underholdningsbransjen, så krabber det tanketomme frem til sentralnervesystemet og lammer gradvis mer og mer. Med ukeblads spydspissen som ser og hører, så forsterkes dette av Skappels fokus. Via glam og glitter som fremstår mer vesentlig, enn mat for de andre som bor der de ikke naturlig får kjøpt tilstrekkelig.

Amøben kommer inn i kroppen gjennom nesa og jobber seg derfra til sentralnervesystemet rundt hjernen. Og da den kommer seg dit, skaper den mye ødeleggelse.
I tillegg til kraftig hodepine, feber, kvalme og oppkast, er det stor sjanse for at amøben fører til død. Risikoen for å dø av infeksjonen er på hele 98 prosent. Døden inntreffer som regel fem til sju dager etter at man er smittet.

De siste 50 årene har rundt 130 personer med Naegleria fowleri-infeksjon blitt rapportert verden over. Av disse har kun tre personer overlevd. Millioner av mennesker i Europa blir utsatt for amøbe som forårsaker Naegleria infeksjon hvert år, men færre enn 10 mennesker i året blir syke av det.

Pakistansk utbrudd, i 2012 stod den pakistanske storbyen Karachi overfor et utbrudd av «den hjernespisende amøben». Der skal amøbeinfeksjonen ha tatt livet av over ti personer.

Naegleria fowleri-utbrudd har forekommet over store deler av verden; på 60-tallet døde 16 unge i daværende Tsjekkoslovakia, og mellom 1968 og 1978 ble åtte dødsfall registrert på New Zealand. Ei britisk jente døde i 1979 etter å ha svømt i et restaurert romersk bad i byen Bath. Til sammen 34 tilfeller er kjent i USA i perioden 2002-2013.

Det er rett og slett ingen garanti for at morgendagen banker på bevissthetens dør, dermed er oppgaven å leve livet her og nå, være snill og grei først som sist, da det er koseligste å ha vært en positiv bidragsyter til at rasen har vokst i en varm og omsorgsfull retning.

Grip smilet og del - del av livets lyst, kjenn den voksende glede det er å se responsen i omgivelsen, når smilet smitter som et virus som gleder andre og en selv.

... smil ... smil ... smil ...