onsdag 9. juli 2014

Morgentanke - 10% tenkende eller 90% kuede...

Ni av ti som overvåkes av NSA er vanlige folk, det vil enten si at flere er farlige eller at de har farlige tanker som er tolket potensielt til å kunne representere en trussel.

Om firkanten som de kategoriserte er tildelt oppfarres stor nok, så rommer den mange, veldig mange og det er på en måte synd å ikke utnytte arealet, i beste markedsøkonomisk åndedrag og effektivt benytte de muligheter som dermed finnes til å fylle opp.

Vurderingen av hvor stort potensiale det er for individets nærhet til galskap, den skapende kraft er i området for nærhet til det uvante og truende, om det fokuset får gjelde, blir alle fremskritt assosiert med truende endring av det kjente og kreftene som utløses er håndtering.

Sakte vil alle bjellesauer være likt aggerende og flokkene følger etter som tankeløse fanatister, som ikke har andre tanker i hodet enn de som er tildelt. Forsiktig forsvinner hodemuskelen og de tomme blikk søker etter primærbehovene, tak over hodet, mat på bordet og forplantning som er hensiktsmessig.

Hverdagslig Zombieland kan tidvis allerede oppdages, hvor øynene fokuserer på mobilskjermen og ganglager er mer motorisk og omverden er borte vekk.

Egentlig ikke så rart at trender utvikler seg, for alle fagmiljøer vil ha en form for selvhevdene spiraleffekt, når resultatet til det lukkede miljø maner frem glede over det oppnådde og det overordnede ansvar er tatt bort fra lokalt ansvar om å se de små steg i sammenheng med helhet.

Det ansvarsløse gjør at toleransen for urimelige verktøyer aksepteres, da skremselspropagandaen fungerer som en målrettet missil inn i våre hoder og sprenger bekymrede hull i hodet, noe som gir den største selfølgelighet over tankene som reflekterer hva mediene trykker med store fete salgsoverskrifter:
- ISIL på fremmarsj,
- Våpnen som holdes i skoleelevenes hånd og som dreper håpfulle,
- Sult i Afrika,
- Lang distanseraketter som kan nå frem med masseødleggelse,
- Små organismer som tituleres med uvante skremmende navn og med fortalt klar hensikt om stor ondskap i usynlig innpakning.

Frykt legaliserer middelet, når de fleste oppfatter og tror ukritiskt på det ferdigtygde. Dermed er 9 av 10 en akseptert andel, da potensialet for annerledes tanker overrasker voldsomt og det er på en selv en kjenner andre, dermed finnes det alltid tanker som kan assosieres med styggedom og vold, når de vonde tanker om insekter som har måttet bøte med livet når egen fot har trødd uforsiktig igjennom skogens sti.

For med utvikling av rasen, så er vi alle avhengige av den lille andel med eventyrlystene tanker, slik at ikke utvikling blir til stilstand og alt blir kun en blåkopi av gårsdagen.

En fantastisk dag, står fremfor oss alle og innholdet vi fyller dagen med er fritt opp til hver enkelt å velge hva som skal prioriteres og velges. Mitt standhaftige forslag er å bevisst mane frem smilet i dagen, for dette skaper muligheter for en selv og som en brobyggende varm gest ovenfor hverandre, for det er mye hyggeligere å møte et smilende ansikt enn hengegjeiper ... smil ... smil ... smil ...