tirsdag 16. august 2016

Morgentanke: Tørre å bli utfordret …

Endring er hva som er permanent i vår omgivelse, kroppens celler fornyes i en takt og etter en lang nok stund er vi ikke lenger det vi tidligere var, selv om vi er lik det forrige.

Absolutt alt omkring, er i forandring, selv om vår horisont ikke oppdager eller merker den gradvise endring, så vil et lenger perspektiv, se forandringens natur mer tydelig.

Dermed er vårt tankesett fortsatt i startfasen av å utnytte kjennskap til hva som vites og hvordan omsette ennå ikke kjent for å finne løsninger på det som vil komme.

Modig må være retningen som tankene må påvirkes i mot, så får landskapet vokse frem som det vil gjøre og veien formes etter beste fortolkede.

Sovepute og andre laubærer, er ting som hviler på fortidens bragder og intet som vil føre fremtiden nærmere nuet. Fokus på å løfte blikket og ikke stikke hodet ned i den historiske sand, vil gi en mer realistisk mulighet til å finne fremtidig løsninger, når forandringene naturlig kommer.

Oppgaven til nåtidens kunnskap, er alltid å tvile på at løsningen for morgendagen ikke er den samme som hverken gårsdagen eller dagens måte å takle det som kan oppfattes som nokså likt, alt vil nemlig være annerledes i morgen, uansett om dagen i dag ser lik ut som alle morgendager.

Enhver løsning i gårsdagen, vil være utdatert etter gjennomføring og jakten på ny innsikt må alltid være i blikket, da forandring alltid vil komme.

Smiler med nytt fokus … smil ...