tirsdag 23. august 2016

Morgentanke: Diskusjon uten nødvendige svar …

Ærlig nysgjerrighet i grensetraktene til eget forstått og andres fortalte, er stedet hvor fryktløs samstemthet oppstår.

Ikke nødvendigvis som bekreftet enighet, men heller forståelsen av en enig uenighet. Dermed blir mer enn hver enkelts bidrag, det som blir felles mer forstått og tydelig utfordring av egen forankring, det som tillates delt, partert og stykket opp.

Der hvor hverandres ennå ikke overbeviste befinner seg, er arenaen for modig og trygg etablering av ennå ikke innsett, et felles sted hvor vekst blomstrer best.

I den fryktløse jord, spirer tvilen sterkt. Tryggheten i tillatelse av andres interesse, nærer modighet og aksept for det som er annerledes og samtidig likt. Noe som får grenselandet til trygt å utforskes, der egen tapperhet ennå ikke finnes og et sted hvor sparring forventes og ikke nikkedukke mentalitet.

Forstått kritikk, en velsignelse og alltid det håpte, men absolutt ikke det forventede. Vågal erkjennelse av manglende rett nivå av kunnskap eller innsikt, gir muligheten for mer utforskning av landskapet som da vil inneholde mer enn tidligere.

Om veien ender i en butt eller blindvei, frisk forståelse av at dette også er helt greit, da veiene i en fremtid også plutselig opprettes og baner veier, der tidlige veier stoppet.

Svarene som kommer, er de som det spørres spørsmålet om og som det våges å tenke tanker rundt. Ikke nødvendigvis det ønskede besvarte, men en vei frem til mer forstått kunnskap eller innsikt i andre sitt tenkte.

Svarer modig med et smil … smil ...