torsdag 5. februar 2015

Morgentanke - Sosiale dyr ...

Hvor fort skrider evolusjonen frem, hvor fort hopper utviklingen, hva er forståelse - Sakte og liten, er ordene som klistrer seg til det tenkte.

En ydmyk innsikt om forsiktige endring og forandring, er rytmen i endringstakten. Selv om hodene våre har en optimistisk tidshorisont, så er realiteten og den kollektive evne til å motta endringer, noe seigt og trygt.

Uansett forandring, så er gruppe mekanismene med som gjeldende kraft og driv, en sakte bevegelse som inkluderer spydspissene og halefjærene.

Flokken er viktig og ingen individuell handling gir genetisk mening om det ikke er gevinst for flokken. Står en alene og har kommet dit på bekostning av alle andre, er det ingen å dele det presterte med og fallitt er betegnelsen på det å dø alene etter at alt annet kjent er borte vekk.

Det å kjenne en felles glede som er oppbygget av individuelle bidrag, gir en stor innsikt, større enn hva hvert enkelt individ mestrer alene.

Det er godt å være oss, det er bra og fint, for alternativet er alene og fiendtlig innstilt til alt og alle, hodene våre trenger tanker som heller mot sol og glade ansikter.

Verdier som fryder, gir naturlig positivitet og gjør oss robuste nok til å tolerere avvikende atferd.

Smiler et smil som er ment for deg, meg og omgivelsen ... smil ...