torsdag 2. oktober 2014

Morgentanke - Livsflyt ...

Årene kommer og sekundene går, for hvert visertikk så takker tiden faste frem, frem og frem.

Hva som har vært blir det som skal komme og øyeblikket er her hele tiden, det er bare å frydes over ferden som er livet.

Om alle teller år, så telles det nesten helt likt over hele jordkloden, for det er klodens standhaftige ellipseformede ferd som snurrer rundt og rundt den livgivende kula sola.

Nullpunktet for årstellingen er avhengig av kunnskapen som historien har hatt om syklusene som påvirker og hva som er utgangspunktet.

Romerkirken lot torsdag 4. oktober umiddelbart bli etterfulgt av fredag 15. oktober 1582. Når Den gregorianske kalender ble innført i Roma i 1582 av pave Gregor XIII (pave fra 1572 til 1585). Kalenderen erstattet den julianske kalenderen som Julius Cæsar innførte i år 46 f.Kr.

I Norge og Danmark ble den gregorianske kalenderen innført først i år 1700 ved at man sløyfet datoene mellom 18. februar og 1. mars.

Så det som kan føles som sikkert, er at livets flyt er uavhengig av tid, da tid er et begrep for feste bevisstheten til forståelig innsikt på vårt definerte ... et undrende smil ...