fredag 10. oktober 2014

Morgentanke - Flogging a dead horse:

Punkbandet Sex Pistols med vokalisten Johnny Rotten, fylte radioene med sanger fra albumet som ga royalitetene i Storbritannia en skikkelig trøkk og satte opprørske tanker i hodene på oss mottakelige, med "Flogging a dead horse" som noe annerledes og friskt nytt.

Aldri har en ansvarlig regjering foreslått å få trygdede over på arv, den eneste gunstige vei å bevege seg, for de få av den kategori.

Det er en slags forestilling om at jo mer du pisker den som ligger nede, jo fortere løper de, sier Westin.

En ettertenksom tanke streifer innom, mellom velstand og introvert glede. For en lykke det må være å føde en perfekt utvokst konfirmant som ikke har lykkes med å utvikle annet enn perfekthet - Gud så religiøs jeg nå føler meg, med opphøyde tanker om det perfekte liv, lar jeg den store blå blå lede troppetakten når det marsjeres mot Eldorado.

Lykken er servert av de lykkelige og mer lykke skal det bli på de lykkeliges bord, for en lykke det er å kunne sette seg ved de lykkeliges bord.

Pisk og gulrot er virkemidlene som brukes for å navigere hordene frem og tilbake, samt sideveis. Det ene virkemiddelet fungerer ikke uten det andre, da frykt og glede er kreftene som driver massene bortover.

Dermed befinner hver og en av oss i landskapet av trodd lykke ved de utagerende lykkelige, eller i det stille lykkelige som finnes som et frø i eget sinn. Dermed har ikke den Budistisk tenkende behov for å rive til seg en stol rundt det trange bord, da bordet i hodet har god plass til andre sine og egene tanker og lykke.

Denne dag blir krydret med muligheten for individuell lykke, som kan deles med hverandre og skape omsorg og omtanke ... klemmende smil ...