mandag 30. juni 2014

Morgentanke - Tøffeste i verden ...

En kaffekopp med teksten "Tøffeste jenta på Stovner", gir en forståelse av at min utstrakte hånd i koppskapet, ikke direkte er morgen målrettet for hva som er rett og riktig kopp og tekst.

Kaffe er kaffe og kopp er kopp, njei eller tjai er umiddelbare tankestreif når koppen igjen løftes og smilet brer seg gang på gang av koppteksten.

Kanskje det instinktive er en underbevisst driv i kromosom strømmen som skiller og deles likt, eller om det er EuroPride helgens inkluderende kraft som fortsatt henger i luften og som guider hånden ubevisst til å poengtere budskapet om at kjærlighet ikke alltid kan puttes i bås.

Fantastisk og forundrende at et Italiensk par må komme helt opp hit for å få lov til å love hverandre fryd og glede, jeg trodde egentlig at Europa sine land hadde kommet lenger, men gleden var uttrykt stor hos Elena og Loretta over å kunne få lov til å gifte seg i Norge.

Tøffeste jente eller gutt, er ofte de som kjemper for idealistiske standpunkter og noe ettertiden ser som en selvfølgelighet, men som ikke er åpenbart og risikofritt der og da.

Beundrende forsøkes tankene å konkretisere alle disse modige, men det er bautaene av personer som fremstår som tydelige: Moder Terase, frihetskjemperen Mandela, antivolds aktivisten Gandhi og den første intellektuelle martyren Sokrates.

Fremfor, under og bak disse ikonisk store menneskeforkjempere, så finnes det hopetals med modige, på lik linje med Elena og Loretta, som gjør det som de føler er rett og riktig, selv om omgivelsen der hjemme ikke har det samme syn.

For den dag når brorskap eller feiltolket religiøs forståelse får total aksept, så stopper evolusjonen og arten vil fortsette som det Eldorado som er beskrevet og alle vil da ha et nært forhold til døds- eller himmelriket, når arten opphører.

Utfordringer av det kjente og forståtte, er fortsatt veien forbi stillstand. Dermed må det være rom for både omforent forståelse og ekstremisme, men det må finnes en respekt for livets kraft, hvor det å evne å se utenfor egen personlig sfære vil gjøre at mennesker ser mer enn det låste regide.

Åpent sinn, åpen glede, store smil og masse glede, er et selvfølgelig ønske for menneskene rundt oss ... Smil og smil, er å realisere potensialet i eget bidrag for en god verden ... smil ...