mandag 2. juni 2014

Morgentanke - Begrenset eksponering...

Befridd fra "titte-boksen" sitt slaveri, så har vanen vendt seg til å fylle tiden, som tidligere var skjerm matet og tidvis reklame stappet eksponering av andre sine produserte tanker, byttet ut med en innholdsrike tankerekker og eksponering av ettertankens kraft som resonerer og utforsker det erfarte.

Med en balanserende glede oppstår magien, når jeg igjen eksponeres for hva boksen kan servere, men da i sammen med, hvor latter og glede deles, med forundring om alt som ikke naturlig egen tenkes kan.

"Med måte" er oppskriften på alt, noe som gir forundrede tanker om mirakelbokser som håndterer å lagre masse samtidige sendinger og den potensielle krise stemningen som kan tendere, om mekanikken har tegn til å svikte. Spist er spist og ikke sett er ikke sett og det virkelige liv passeres, selv om andre sine liv brettes ut som lettbent tidstrøyte.

Hverdagslig rytme kan taktest enten over eller under nivå på mestring, helt avhengig av hva som stappes inn og kjemper om oppmerksomhetens gunst, for det finnes massevis av tidstyveri. For tiden som vi definerer tildelt hver dag er 24 hele timer, som igjen deles inn i enheter av 60 minutter, som og er stykket opp i merkbare 60 sekunder som kan observeres konkret, når tikkingen høres.

Det vil si 86.400 sekunder å forvalte per døgn, hvor noe tildelses nattens søvn og hvor hver enkelt da minst kan meske seg med 57.600 sekunder til meningsfylte sysler og egen adspredelse. Her befinner det seg stort potensiale for å kunne bære frem artens eksistens, om målet for deltakelse oppdages, når øynene ser forbi trendbehovene som er etablert og det nære trodde lykksalig gjørende.

En kraftig hitover rettet solstorm, er naturlig det som nærmest vil vekke oppvåkningen av reell eksistens. For solen gir og solen tar, når vår tilværelse er tilpasset de forhold som råder her og nå, for med endringer av forutsetningene så vil de sanne verdier igjen tre åpenbart frem. For det estimeres med 2 års leveringstid av vitale komponenter til de store trafostasjoner, om disse får utfordringer utover vårt definerte. Da snakker vi å våkne opp til "dagen derpå", om alt det selvfølgelige elektrifiserte får en lenger pause.

Dermed er det de med tilpasningsdyktige sinn, som vil bære utviklingen fremover og de varme verdier blir det som må omsettes som viktig. De som er vant til å håndtere vanskelige omgivelser, med spartanske og kummerlige forhold, vil ikke føle omveltningene så mye og kan overføre hva som kan være lurt å fokusere på i en endrett form med nye forutsetninger.

Med sommerlett sinn, så er dommedagsprofetier som blåst bort og den eneste solstormen som er merkbar, er de rødmussede områder som vanligvis ikke eksponeres for vinterens kalde gufs. Dermed kan hverdagslig lalling bare gripes begjærlig og konflikt overskrifter skyves bort. Livet på den grønne gren nytes og utsikten for mer sommer er hva vær-profetene har spådd, for den første sommermåned.

Sommersmilet er her og deles som en naturlig kraft, med gigant stor glede. Varmer alltid å kunne gi et smil som mottas og besvares med et smilende blikk tilbake. Oppfordringen blir da: Ut og smil på en sådan dag ... smiiil ...