tirsdag 17. juni 2014

Morgentanke - Fremtid, er hvem sin ???

Tilhører fremtiden optimistene eller pessimistene, er det de unge eller gamle som eier tiden der fremme.

Kanskje det naturligste svare er "Ja takk, begge deler", i rene Ole Brum stil som inkluderer flere alternativer og ikke ekskluderer.

Dermed vil alle krefter kunne bidra og unge får servert gammel kunnskap, som må omsettes i forhold til nye forutsetninger, hvor også de gamle må ha tålmodighet til å akseptere at endringer naturlig vil skje.

I forandringens time, så vil nysgjerrigheten alltid bo og her har historiske perspektiver alltid en utfordring, for tider som har vært, vil alltid bli sammenliknet med tider som kommer, selv om forutsetningene er forskjellige.

Om forskjellene er store eller små, så er fremtid alltid forskjellig fra fortid og gammelt perspektiv vil alltid trenge ny driv fra det unge vågalt tenkende, på samme måte som historiske feil ikke trenger å gjentas.

Med den nye sommerlige tirsdag flott solvåknende, så finnes harmonien i "både og", på samme måte som "hverken eller" blir naturlige tanke vendinger,  når smilet bekler ansiktet som titter tilbake fra speilbildet ... smil harmonisk godt ... smil ...