tirsdag 13. oktober 2015

Morgentanke - Opp'å eller oppe på ...

Hvor kort eller hvor lang, et gjentakende spørsmål om balansen mellom tydelighet og effektivitet.

Hvor raskt formidlingen går, avhenger av hvor rent budskapet blir fremført og uten tvetydighet fra andre signalisere.

Når mottaker er takter inn på avsenders frekvens, kan hurtighet og sjargong benyttes for å gjøre kommunikasjonen rask og spesiell, men implementering av ny terminologi og avkortede ord og sammenslåinger, må forsikre forstått føre videre bruk i en hurtig dialogform.

Det samme gjelder også bruken av TBF i det kommuniserte, trebokstavsforkotede uttrykk kan oppleves noe utydelig og bruken må avveies eller forberedes ved å fange mottakers naturlige håndtering og gjenbruke fra mottakers brukte.

Hvor raskt eller hvor tydelig er kreftene som river og sliter i hver ende av skalaen, innhold vil alltid trumfe hurtighet, da misforståelser kan fremstå som fatale og tiden det tar å forklare noe misforstått, er adskillelig mer tidkrevende en sakte tydelighet.

Tilliten til tydeligheten på det kommuniserte, vil alltid være en bærebjelke i dialogen, om usikkerheten sniker seg inn og følelser av skyld for dårlig mottak og avsending blir ingredienser, så mistes ektheten og den gode dynamikken.

Dermed smiles det sakte og tydelig til absolutt alle, slik at både du og jeg skal oppfatte det oppriktig smilende ... smil ...