onsdag 14. oktober 2015

Morgentanke - Ny-fy ord eller bare et ord ...

Den negroide rase eller negroider var den antropologiske betegnelsen fra 1800-tallet for klassifikasjon av mennesker, og faller sammen med utrykket «neger» eller «svarte» i vid betydning. Negroidene utgjør tradisjonelt hovedparten av den innfødte befolkningen i Afrika sør for Sahara og enkelte spredte folkeslag i tropiske områder av Asia. Australias urbefolkning ble fram til tidlig 1900-tall også regnet som negroider. Som typiske negroide trekk regnes bred nese, krusete hår og mørk hud.

Begrepet negroid av avledet av ordet neger som stammer fra det latinske niger, det vil si «svart». I klassisk raselære utgjorde den negroide rase en av tre menneskeraser, de to andre var den kaukasoide rase og den mongoloide rase. Noen ganger var den australoide rase tilføyd som en fjerde kategori. Denne terminologi er arkaisk, og dens fortsatte bruk er blitt omstridt (jf. menneskerase). Allerede på 1930-tallet ble både australske innfødte og folkeslagene helt sør i Afrika tatt gitt sine egne kategorier av den fysiske antropologen Carleton S. Coon. Folkeslagene som har vært klassifisert som «negroider» omfatter et så stort mangfold at de fleste antropologer etter 1970 ikke har funnet en slik avgrensning tjenlig.

Moderne genetikk har avslørt at kapoidene er mindre beslektet med kongoidene enn kongoidene er med de fleste ikke-afrikanske folkegrupper. Gruppen «den negroide rase» i sin opprinnelige betydning er derved ikke en enkelt folkegruppe, men en samlebetegnelse på flere tropiske folkegrupper som alle har beholdt en del originale fellestrekk fra de første moderne menneskene. I snever forstand er den negroide rase det samme som kongoidene, som omfatter de folkene som snakker nigerkongo-språk (med unntak av xhosaene og pygméene som er kapoider).

(Fra Wikipedia: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Den_negroide_rase)

Periodisk så kjenner jeg en usikkerhet på om dette er et greit tema, men så kommer rasjonaliteten og saks fornuften og ikke det overdimensjonerte følelsesmessig spekteret, om noen tar vondt til seg av informasjon om slik ting har vært.

Det er jo kun IS ekstremistene som forsøker å slette fortiden, noe alle oppfatter som feil, utenom de "rett troende".

Slik som den nåværende rikskansleren har løftet et helt folk ut av skyggene til østerrikeren som villedet og inspirerte det tyske folket på en voldsom måte. Med målrettet og tidsriktig kurs og innsikt og ved å lytte til pulsen av sitt folk, takter hun fokus og handling inn i den nye verdensrytmen og fremstår dermed som den åpenbare bærekraftige bastion i medmenneskelighetens navn.

Hvor svart eller sort tingenes oppfattelse skulle finne det, så er det fortsatt individets plikt og rett til å finne sin egen ro, lage riktig perspektiv på det som berører og påvirker ens eget tvilende og rydde rom for balanserte nyanser og innse at ord er bare ord, innse at betydning er noe alle og enhver tildeler en selv.

Deler ut smil til meg selv og alle andre ... smil ...