tirsdag 3. mars 2015

Morgentanke - Hvor langt unna målbildet treffer blinken ...

Øvelse gjør mester og sammenblanding av et naturtalent, er nesten umulig å kunne konkurrere mot og forvente seier.

Det eneste som trumfer talent, er "trua på" og tilfeldighetenes natur som dukker opp på riktig tidspunkt.

Det å tro på egne kvalifikasjoner, er en viktig ingrediens for å gripe fatt i det gode og bygge videre på det trodde, men å omsette dette i konkurrerende form, for å måle opp mot andre referansepunkter blir søkt og uriktig, da forutsetningene er forskjellige og hvert individ har sin spesielle kvalitet som tilsammen fremstår med egenskaper og unik kraft.

Arena for å spille ut egenskaper og kvalifikasjoner, er ofte tilfeldigheter styrt av mennesker og ikke bare egenskapene i seg selv. Kommunikasjonen og relasjoner er viktige egenskaper for å finne løsninger, "i sammen" og samarbeids egenskaper trumfer spesiell dokumentert kvalifikasjon med stor margin.

Fra ren kunnskap til en omsatt innsikt blir til visdom, noe som vi alle bærer med oss når livet leves.

Oppmerksomt nærvær gir et våkent blikk og fyller mening i tilværelsen og fanger alle nyanser som gir fokus og ny søken etter mer forstått.

Når dager får et mål, så treffes blinken nære eller fjernt, noe som gir mulighet for et kontinuerlig forbedrende blikk, men det må anerkjennes selv om forsøket blir skivebom, for forbedringer kommer naturlig når muligheter oppdages og en selv ser hva som kan terpes på for å klare bedre.

Smiler for å smile mer og bedre ... smil ...