onsdag 25. mars 2015

Morgentanke - Ante eller post meridiem (før / etter middag) ...

Tid er et abstrakt begrep hovedsakelig benyttet som en betegnelse for hendelsers konstante bevegelse fra fremtid til nåtid til fortid. Hvis tid menes som tidspunkt måles den i år, måneder, uker, dager, timer, minutter og sekunder, og kan angis ved klokkeslett, avhengig av hvilken tidsberegning som blir brukt. Tid kan også bety intervallet mellom to hendelser. SI-enheten for tid er sekund (s). Tid kan også vise til et spesifikt øyeblikk i tiden, et større tidsintervall i fortid, nåtid eller fremtid eller betegne en særegen periode som gjentar seg - wikipedia.

AM er en forkortelse for "ante meridiem" som er latinsk og betyr "før middag", altså før klokka 12 midt på dagen. PM står for "post meridiem" som betyr "etter middag".

Når det står AM bak et klokkeslett, er det derfor snakk om et tidspunkt på natta, morgenen eller formiddagen (fra kl. 00:00 til 11:59), mens PM betyr at det er snakk om ettermiddagen eller kvelden helt frem til midnatt (fra kl.12:00 til 23:59) - barn.sol.no.

Dermed står vi med overgangene kl.11:59;59 - 12:00:00 og 23:59:59 - 00:00:00, hvor brytningen over midnatt egentlig er ingenting, da bare nuller ikke er noen ting.

I dette magiske sekund av ingenting, så brytes PM til AM og ny dato stemples som gyldig.

Smilet bres utover og natt blir til dag, selv om vi kaller det AM ... smil ...