tirsdag 22. august 2017

Morgentanke: Hverdag, hvor …

Potensialet for å finne roen i hverdagen, er større enn å jakte fred i helg og ferie, av den enkle grunn at det er flest hverdager.


Prosentvis så er det størst mulighet å finne det som søkes, ved å trene på å søke og bli god på å finne fred og ro der hvor det befinner seg mest muligheter.


Det eksisterer grovt sett 52 helger, hvorav 5 helger som oftes er knyttet opp mot ferieglede, det vil si at det også er 47 muligheter for helgelykke i løpet av et år.


Med 4 ukers sammenhengende ferie, så etterlates 48 hverdagsuker, noe som gir lykkeblinken forholdsvis snever - Men når det treffes blink, så huskes det og refereres som sommerlykken som en luftspeiling som finnes.


Dager i et år, refereres til som 365, hvor 20 mandager-fredager er definert som ferie, med tilhørende 10 helgedager, så følger de 47 øvrige potensielle helgelykkene, noe som gir 94 dager med intensiv mulighet for smil og glede.


Regnestykket blir dermed 20 + 10 + 94 = 124 dager med ferie og helge glede, hvor da vi står igjen med hverdagens mulighet på alle de 241 dager.


Med flaks, så treffes det blink hver gang og de få dager kan fremstå som de beste. I et område hvor Askeladden hører hjemme, så påføres vi plikten for å oppdage og finne det som må forvaltes til vårt beste.


Hverken helger eller ferie skal glemmes eller gjemmes bort, ei heller hverdagene, men vi kan realistisk vurdere å finne lykken både her og der, men det krever at vi forsøker å finne den der det ikke bestandig åpenbart forventes.

Jeg fant, jeg fant sa Askeladden … smil ...