torsdag 31. august 2017

Morgentanke: Her og nå, samt underveis …

Det levde skjer akkurat nå, men retningen hvor det meste av levd er på vei til og fra, er som en konstant bevegelse og rotasjon som pulserer og endres.

Endring fra tiden som samler og jeger, øyeblikkene har på en måte blitt mer avhengig av fremtiden, hvor nuet naturlig handler om en fremtid i et historisk perspektiv.

Alle planene som nå legges, er mer detaljerte og langtids rettet enn hva samler- og jegersamfunnet den gang hadde behov for, noe som nå oppfattes mer effektivt.

Hvordan effekten til slutt omsettes, er egentlig hva som kan forsøkes sammenliknet.

Det å se det levde i et helhetsperspektiv og gi sammenligning mellom dagens skiller mellom gjøremål (arbeid og fritid), omgjort til faktoren levd.

Levd før og nå, har forskjellig natur og skillet mellom hva som er bra og best, har med hvilke egenskaper som prissettes hos grupper og enkeltindivider.

Omgjort som en overdreven ferie, så kan livet før fremstilles som en 10 dagers tur i ny ukjent villmark, hvor 10 timer av dagene er en vandring i å finne råvarer på veien som vil gi kostvariasjon og opplevelser.

Den industrialiserte oppdagelsesturen inneholder ny kunnskap om masseproduksjonens enkelhet og 10 timer av 10 dager på fabrikk, med systematisk forbedret presisjon på egen innsats og garanterer lunsj og enkel tilgang på ønskede varer.

Hva som velges, har med individets ønske om opplevelse og erverving av ny forståelse.

Hva som egentlig er livet, ikke fasit besvart her og nå, da fremtiden føret forståelsen videre til mer kunnskap om hva som ønskes forstått.

Smiler forståelsesfult … smil ...