mandag 27. juni 2016

Morgentanke: Toleranse og fornuft …

Hånd og hanske, et uttrykk som oppfattes nokså likt, det som er laget for hender, passer når størrelse og fasong er rett.

Det utrolige er at funksjon viker for design og øyeblikkets trend, rart hvordan utseende og sosial aksept kan overstyre fornuft og forståelse.

Hvor akseptert noe er, helt avhengig av geografi, hvilke grupperinger og om det er snakk om hvilke situasjoner.

Med en helg som prikken over i’en, etter en ukes arrangement, så bør det stå ganske klart for alle og enhver, at verden skal bestå av omtanke og varme verdier.

Forvirrede sjeler, som f.eks. hvordan det tyrkiske styresett håndterer parader for omtanke og forståelse med tåregass og gummikuler, er med på å bekrefte at det finnes forvirrede sinn i alle lag i den moderne verden, fasaden avslører ikke bestandig hvor forvirret eller kunnskapsmanglende det som finnes under dressen eller fillene egentlig er.

Hva som er selvbevisst, religiøst feil tildekket og ubetenksom arv, ikke like enkelt å oppfatte, når hverdagstralten er hektisk og fokus krevende.

Kunnskap er en verdi som naturlig etterstrebes og som egentlig er direkte knyttet opp mot innsikt og forståelse. Toleranse derimot, en kraft som ikke nødvendigvis trenger kunnskap, men kobling til følelsene og evnen om å bry seg.

Hva som er begrensende, trenger nødvendigvis ikke å bli, da toleranse og fornuft alltid står for det som vil vare lengst og løfte menneskenes tankesett inn i en bærekraft og en fremtid.

Smiler både godt og fint … smil ...