torsdag 14. januar 2016

Morgentanke: Det eneste som vites, er at alt vil endres ...

Hver morgen som nattens søvn blir til dagens våkne, er det store forskjeller og masser av endring.

Øynene som åpnes endrer det landskap som det drømmende tegnet og det oppfattede virkelige kommer igjen som noe liknende som morgenene som har vært, plattformen som forlates til fordel for det mer våkne, er sjelden oppfattet som det samme som gårsnatten.

Dermed får alle dager mer av det forskjellige som utgangspunkt og kampen for å presse den våkne dag inn i en forutbestemt form, med rutinemessighet og gjentakende gjøremål, bevisstheten lukkes mer og mer for det unikt forskjellige, som alltid er plattformen for enhver påbegynt tid etter søvnens fantastiske dvale og inntrykks forvaltede.

Hverdagslig tralt, inneholder mer forandring enn hva som er tilfeller av sanset, den samme morgenkaffekopp løftes opp og kaffebønne forskjellen kan oppfattes, om fokuserer er der.

Kopp nummer to, er like adferdslik som gårsdagen og dagene før der, men tankene som fyller hodet er like usømmelig utfordrende for det monotone og rytmiske som gjøres hver eneste morgen.

Forskjell og likhet, er alltid tilstede og oppfattelsen av likt er kun en tillagt illusjon, for alle dager er en ny reise med forståelse og innsikt fra mer enn hva enhver tidligere dag har hatt.

Med nytt ennå ikke forstått, møtes endringene med glade miner og et godt smil … smil ...