torsdag 4. september 2014

Morgentanke - Tøff i pyjamas:

"Du er modigere enn du tror. Sterkere enn du ser ut til. Og smartere enn du tenker." Ole Brumm.

Alle er vi vår egen verste fiende og kritiker, for egne øyne bedømmer refleksjonen i speilet hardt, selv om en ydmyk tanke bekrefter egen fornøydhet, så ser blikket alltid etter alle kjente og ukjente svakheter.

Dermed overraskes vi av andres poengterende, når den lille fornøydheten påpekkes som positiv fremtoning og gleden overskygger egne kritiske røster.

Det er kanskje noe sant i de tildelte komplimanger og en lærdom som gir gjenklang, som respons øver jeg på å si takk fra hjertet og fokuserer på å gi glade kommentarer på andre sine styrker og flotthet. For det er mest sannsynlig slik med de som meg, det kritiskt granskende går for egen regning og fremstår som flott og fint ovenfor andre - hvorfor skal det da ikke være bra nok for meg selv, får være tanken som vi alle må øve mer på.

Ingen ønsker å være en porselensdukke, som kun skal ta seg ut på en hylle, nei her skal livet leves og alvoret balanseres lett. Naturlig er naturlig og ikke fusk og fjas som presenteres som førsteside emballasje.

Livet smiler og alle bør svare med smilende ansikt til hver kommende dag, for det gjør godt for deg og meg ... smil ...