onsdag 17. september 2014

Morgentanke - Det som sies og det som fortelles ...

Tankelesing og klok resonnering, er de eneste verktøyer for å tolke det som svever i hodene på hverandre.

En munn som sier 'Ja' og et ristende hodet som oppfattes som 'Nei', gir ingen åpenbar forståelse av om ord eller handlinger representerer svaret.

Hvorfor det er blitt sånn, tja ... det er mange veier til Rom ... så det enkle svaret uteblir og følelsen av at 'veien blir til ... mens vi står', er øyeblikket som oppstår.

Ordtaket i dag, er kort og konsist: "Oppdagelser". Nikola Tesla.

På en måte så var Nikola Tesla(1856 – 1943) mannen som ”oppfant det 20. århundre”. I løpet av en periode på mer enn 50 år oppfant Tesla en rekke ting (selv kalte han det ikke oppfinnelser, men ”oppdagelser”) som er kjernen i dagens teknologi, bl.a. moderne strømforsyning, radio og praktisk talt all trådløs kommunikasjon, robot-teknologi, HAARP-teknologi og laservåpen.

Derfor blir det fortalte alltid en kortversjon av det som er sagt og gjort, noe som igjen forteller om kompleksitet i hverdagens tralt. Tid som fylles av smålig undring og mye aktivitet, men alt for lite oppdagelse - For oppdagelser krever tilstrekkelig fokus og tildelt tid, noe som er tidvis en tapt kamp i øyeblikkene som raser forbi.

Hvor finnes de rolige sekunder på vår vei, jo her, her og der. Hver og en av oss forvalter de tikkende små enheter som omgir oss hele tiden, men om de nytes på vei fra A til B er tidvis tvilsomt, når bena strener avsted med blikket festet på målskivas midtpunkt.

Denne dag får gis muligheten til å oppdages, så balanseres tilstedeværelsen med et sjarmerende godt smil ... smil ...