tirsdag 14. mars 2017

Morgentanke: Sideveis perspektiv …

Siloer og faglig integritet, er hemmende strukturer for en hverdag i fremtiden, hvor dynamikk og ideer fra utsiden og inn, representerer større innsikt og danner mulighetenes neste trappetrinn i menneskehetens utvikling.

Den sammenfoldede gardintrapp, kan enten settes permanent opp eller legges helt bort, da nye struktur og metode må bli varige måter å tilnærme seg utfordringer som ikke direkte likner på hva som har vært.

Hvor løsning skal finnes der fremme, uavhengig av hva som nå gjelder, da her og nå, danner fundamentet i flaten det steget opp fra, men byggekvaliteten på de neste trinnene, er av en helt annen kaliber og form enn hva som har vært.

Gamle krefter, må ristes respektfullt av og kanalisere slike krefter til nuet og utfordringene som begrenses av her og nå. Forvalte og håndtere øyeblikkene, men la visjoner om det virkelige fremtidige være noe som er frigjort fra å kopiere tider som har vært.

Felles forståelse, er den kollektive kunnskapen som finnes og løsningene for fremtiden, en innsikt bestående av alle sine bidrag og fokuser for fremtiden.

Sammenkoblet forståelse, frigjort fra arvelig belastning og verdinøytral tilnærming er veien frem. Alle som ser mer enn øyeblikkets utfordring, bidrar med likeverdig kraft og ideer som skal meisles og formes på nytt, når tankesmia får rett temperatur.

Takten på forslag og løsning, er en evig forandrelig prosess, uten målstreken. Bare en kontinuerlig kraft, som jobber videre og videre, med forståelsen av å ennå ikke forstå alt som vil komme.

All kunnskap er sidestilt hverandre, hvor hierarkiske modeller om ledende og viktige fagfelt er borthvisket og erstattet av likeverd og respekt for hverandres impulser og påvirkning på tvers av hvordan det tradisjonelt tenkes.

Smiler til øst og vest på en respektfull måte … smil …