fredag 18. august 2023

Morgentanke: Stort naturlig steg ut av skyggen …

Eleanor Roosevelt var en betydningsfull amerikansk figur kjent for sin rolle som diplomat, samfunnsreformator og forkjemper for menneskerettigheter. Eleanor Roosevelt spilte en avgjørende rolle i å forme moderne oppfatninger av førstedamens rolle, ved å gå utover tradisjonelle seremonielle oppgaver og aktivt støtte viktige sosiale og politiske saker.

Hun var en drivkraft bak opprettelsen av Verdenserklæringen om menneskerettigheter, som ble vedtatt av De forente nasjoner i 1948.

Gjennom hele livet var hun en tydelig talsperson for borgerrettigheter, kvinners rettigheter og arbeidstakeres rettigheter.

Eleanor Roosevelt var en betrodd rådgiver for ektemannen og ga ham verdifulle innsikter. Hun opprettholdt også en aktiv politisk tilstedeværelse selv etter hans død, og samarbeidet med påfølgende presidenter om ulike initiativer.

Hun var en produktiv forfatter og spaltist som bidro til ulike publikasjoner. Hennes spalte "My Day" lot henne dele tankene sine om et bredt spekter av temaer og knytte kontakt med det amerikanske folk direkte.

Diplomati: Hun spilte en viktig rolle i å fremme internasjonal diplomati, spesielt under og etter andre verdenskrig ved å bygge relasjoner med andre nasjoner og fremme godvilje gjennom reiser og interaksjoner.

Eleanor Roosevelt var den første amerikanske representanten i FNs kommisjon for menneskerettigheter, der hun fortsatte sitt arbeid med menneskerettigheter og diplomati.

Eleanor Roosevelts arv hviler på hennes dedikasjon til å kjempe for likhet, rettferdighet og menneskerettigheter både nasjonalt og internasjonalt.

… Smiler stort …