torsdag 7. april 2016

Morgentanke: Plettfritt sinn …


Tanke politiet lurer alltid i buskene og er klar til å arrestere de usømmelige ideer, det spesielle er at det finnes en selvjustis som er enda hardere og som er implementert fra barneårene av.
Hvem sinn plettfrie vandel omtales, hvem sitt sinn måles og hva er det som egentlig bedømmes.

Referansepunktene har alltid utfordrende tidshorisonter, da det som sammenliknes med, er historisk betinget og alltid en målestokk på det som har vært.

I motsetning til livet som eksisterer her og nå og som skal fortsette inn i fremtiden, så begrenses utviklingen ved å ha måleparametere fra historisk adferd, noe som klart gir utfordringer i å omsette nytt i nytt perspektiv.

Hvor syndig eller ei tankesettet her og nå er i det fremtidige, noe usikkert å spå. Dermed blir bedømmelser fra enda tidligere desto mindre skikket til å være sannheten for det fremtidige.

Med det historiske erfarte, som en fremtidsomsatt kraft vil veiledning være innflytelsen alt før kan ha på det som kommer. Vi skal jo ikke være historieløse, men heller ikke slave av det som var.

Med blikket løftet og fokus på fremtiden, så er mulighetenes landskap det som øynene skuer utover og gleden over alt som kommer yrer godt under overflaten, som en kommende fontene av ny kraft med balansert historisk erfart.

Smiler godt og stort … smil ...