mandag 11. desember 2017

Morgentanke: Veien forbi våre begrensninger ...

DeepMind og Watson er de kraftigste analyse plattformer som nå finnes, kraften og analysen som løsningen baseres på, er hinsides hva hver enkelt nå klarer å sammenstille.

Skillet som nå deler, er basert på eksisterende kunnskap og en ny måte å se det hele på, uten tidligere begrensninger.

Når AlphaZero åpenbart viser større kapasitet enn hva Stockfish klarer, så er begrensningene i våre forutsetninger åpenbare.

Det å tilnærme seg gammel kunnskap på ny måte, handler ofte om å avlæres gamle vaner og finne nye måter via friske ubesudlede tanker.

Der AlphaZero ikke avlæres, men starter med upåvirket plattform som grunnlaget, så oppdages hva som er åpenbart. Historie preger og begrenser, da det alltid har vært naturen i å kontrollere.

Nøkkelen til større innsikt er i ferd med å slipes til og passe inn i vår opplåsing av det begrensede, Sliping av taggene på nøkkelen, trenger ikke å være riktig med en gang - Da dette alltid vil bli en pågående utvikling.

Dermed er begrensningene tydelig vist, oppgaven er å skille snørr og barter, for hva er skremsel basert på behovet for kontroll og tanker om fremtidens reelle utfordringer, som hva skal vi egentlig drive med når alle gjøremål og nødvendige tjenester håndteres av assistert teknologi.

Smiler forventningsfullt … smil ...