fredag 27. januar 2017

Morgentanke: Idealers forvirrende effekt …

Det å lage maler og standarder, treffer ikke individene, kun kategoriserte samlinger mennesker med toleranser som gjør at den gruppa da passer inn i malen.

Individers motstridende behov, om å være individualist og samtidig tilhøre en gruppe, gir kryssende koblinger på andre arenaer.

Det er ingen motsetning i å være individualister i gruppa, da grupper faktisk består av unike mennesker, som samhandler for felles beste og hvor effekten av dette utgjør det beste for individet.

Det er alltid forutsetning for at slike tanker skal kunne fungere, de ledende krefter må ha idealistiske motiver og ikke fremme egne interesser fremfor målet om gruppens beste og det må finnes bred innsikt, som er deltakende og inkludert, slik at bredden er oppfattet med og deltakende i veien som felles formes. Uenighet må respekteres og håndteres som verdier som inkluderer andre perspektiver og tilfører en våkenhet.

Utformingen som nå gjelder for livet, er idealer av tiden som nå finnes, ikke riktig eller feil, bare et speil på verdiene som er tydeligst formidlet.

Smiler og smiler … smiler ...