tirsdag 12. mai 2015

Morgentanke - Enduro ...

"Offroad" er ofte der gjøremålene stikker innom, ikke alltid plankekjøring og oversiktlig, men allikevel veien frem.

Enduro: Navnet er den italienske og spanske oversettelse fra det engelske ordet «Endurance» (utholdenhet), Rally Dakar er nok det mest kjente Enduro-løpet.

Hvor mye race hver dag inneholder, er overlatt til hver enkelt å definere og velge grad av deltakelse i egen konkurranse.

All sammenlikning med eget prestert opp i mot andre sitt presterte, er dessverre uharmonisk og uten målbarhet.

Hvert enkelt individ har sitt erfart og tidvis tilnærmet like forutsetninger, uten å kunne påberope seg likt utgangspunkt. Dermed blir enhver startstreken med en rett linje, like skjev og uriktig som det faktum at målstreken skal passeres på samme sted.

Så deilig å kunne føle eget prestert i andres mindre forutsetning, selv om det riktige i det "å skape" tapere føles så instinktivt uriktig, så evnes det ikke å se lenger og mer opp og frem for det nåværende siviliserte.

Håpet er like ukuelig og realismen i å innse at en menneskerase med fokus på en vinner, kun skaper en forsvinnende art, hvor den siste vinner blir stående igjen alene på toppen av høydedraget og skue utover en folketom Tellus.

Kanskje det er planeten Mars som har de nye forutsetninger for å ivareta menneskehetens nødvendige fokus på omsorgsfull tilrettelegging av forholdene for hverandre.

Med noe svevende morgentanke, så tas dagen imot og kaffen nytes til smilet igjen sitter på plass ... smil ...